//Posjet ateljeu i odabir kratke vjenčanice

Posjet ateljeu i odabir kratke vjenčanice

Posjet ateljeu i odabir kratke vjenčanice

Nakon što ste odredile datum vjenčanja,lokaciju,tematiku vjenčanja,budžet,iskristalizirale ideje te istražile ponudu vrijeme je za selekciju ateljea te ugovaranje termina i posjet ateljeu.

Koliko ranije je potrebno ugovoriti termina za posjet ateljeu?

Idealno bi bilo kada bi svoju vjenčanicu izabrala otprilike 6 mjeseci prije vjenčanja.Ako prerano krenete u potragu,moguće da će doći do neodlučenosti i zbunjenosti nakon što vidite i probate previše vjenčanica.

Ukoliko krenete u potragu prekasno,ne gine vam panika i stres dali će vjenčanica biti spremna na vrijeme.

Idealno vrijeme kada bi trebale podignuti gotovu vjenčanicu je najkasnije 2 tjedna prije vjenčanja. Uvijek će biti neka nepredvidiva situacija koju ćete morati rješavati,tako da vam ne treba još i stres i briga oko vjenčanice.Ta 2 tjedna pred vjenčanje si ostavite za detalje i sitnice,a vjenčanica neka bude spremna u ormaru.

Odaberite 3-5 ateljea gdje želite ugovoriti termin.

Pogledajte na internetu prije njihovu ponudu,raspitajte se kod prijateljica  o iskustvima o tim ateljeima te profesionalnosti,susretljivosti i ljubaznosti osoblja.

Preporuka jako dobro dođe,štedi vrijeme i olakšava izbor.Jako sam sretna što jako puno mladenki dolazi u moj showroom prema preporuci,što znači da su bivše mladenke koje su kod mene naručile vjenčanicu bile zadovoljne, a meni kao dizajnerici je uvijek izuzetna čast što se mladenka odluči za moju vjenčanicu te mi time ukazuje  veliko povjerenje.

U nekim ateljeima se termin naplačuje. S obzirom da se radi o individualnom terminu i da je trajanje termina otprilike jedan do dva sata,naplaćivanje je opravdano. Ja osobno termine ne naplaćujem.

Kada dođete u atelje,izaberite 3-5 modela koji vam se sviđaju i krenite isprobavati. Neka vam isprobavanje vjenčanica ne bude teško. Vjenčanica na vješalici i vjenčanica na tijelu su dva različita pojma. Mnogo puta se desi da se mladenka odluči baš za vjenčanicu koju nije zamijetila dok je bila na vješalici,a kad je proba baš ta vjenčanica je oduševi!

Preporučam da obućete adekvatno rublje u nude boji,najbolji izbor za bijelu boju.

Tokom isprobavanja vjenčanica se krećite,jer ćete u vjenčanici provesti cijeli dan i puno se kretati pa je bitno osjetiti vjenčanicu u pokretu,te dali vas sputava na bilo koji način.

U puno ateljea fotografiranje vjenčanica nije dozvoljeno. Kod mene je to dozvoljeno te mislim da to jako puno pomogne mladenkama pri odabiru.

Mladenke probaju dosta vjenčanica,tako da su na kraju umorne i zbunjene i treba im vremena da razmisle te ako imaju fotografije,mislim da im to uvelike pomaže da se podsjete što su probale,a i na fotografijama najbolje vidite kako vam nešto stoji.

Pri posjetu ateljeima pripazite da vam osoblje ne nameće svoje mišljenje.Mislim da je to vrlo neprikladno i nepristojno.Ako se vama nešto ne sviđa i ako smatrate da vam to ne stoji,ne vidim apsolutno nikakav smisao da vas se uvjerava u suprotno. Osoblje je ovdje da sluša vaše želje te učini sve od sebe da vi na kraju budete zadovoljne.

Također,ukoliko još niste sigurne u konačan odabir,prespavajte,dajte si vremena! U ateljeima znaju da ćete vi posjetiti više ateljea,pa će vas pokušavati dobiti na popust ukoliko se odmah i sada odlučite za njihovu vjenčanicu. Ja sam svoju vjenčanicu kupila u Italiji i mene su dobili na taj trik! To je bio jedini atelje koji sam posjetila!

Još jedan važan savjet: kada napokon pronađete i kaparite svoju idealnu vjenčanicu,prestanite sa potragom!

Svaka vjenčanica se izrađuje prema mjerama mladenki i prilagođuje njihovim željama i potrebama. Svakoj mladeniki se pristupa individualno,stoga je potrebno rezervirati svoj termin putem maila: info@martinafelja.com ili na 091 7364841.

By | 2020-02-27T15:57:51+01:00 February 27th, 2020|0 Comments

Leave A Comment

Nazovi Odmah