//Kratke vjenčanice-tradicionalna mladenka

Kratke vjenčanice-tradicionalna mladenka

Kratke vjenčanice-tradicionalna mladenka

Tradicionalna mladenka je tipična mladenka kakvu  većina ljudi očekuje i zamišlja pri samom spomenu mladenke.

Ovaj tip mladenke i dalje dominira na našim prostorima.

Ona ima crkveno vjenčanje,otac je prati do oltara,ima barem stotinjak uzvanika (rodbina sa vjenčanja i sprovoda),lokacija proslave je u elegantnom restoranu ili hotelu uz prateći bend,prvi ples,rezanje torte,bacanje buketa,skidanje podvezice….i mnoštvo drugih sitnica,da ne nabrajam…sve znate i sami…

Tradicionalna mladenka misli na svaki detalj,pridonosi veliku važnost vjenčanju i totalno je fokusirana na  samu organizaciju u kojoj u isto vrijeme uživa ali i gubi puno energije i živaca.Ova mladenka ništa ne propušta slučaju,igra na sigurno,ne podlježe trendovima i želi se svidjeti svima.

To su mladenke koje žele izgledati poput princeza iz bajki,tako da će se vjerovatno odlučiti za dugačku bijelu krinolinu od čipke (najtradicionalniji materijal za vjenčanice).Gornji dio krinoline će biti korzetiran,bez rukava,bogato ukrašen raznim aplikacijama od perli i kristala a suknja će biti volumizirana (čitaj prevolumizirana) sa šlepom koji se vuče po podu.Tu je naravno i nezaobilazan veo od par metara.Svaki detalj koji će obogatiti ovaj outfit je dobro došao.

Ukoliko materijal nije čipka,omiljen materijal koji se često koristi je saten i to onaj sa puno sjaja da mladenka slučajuno ne bi pala u drugi plan i bila neprimjećena.Mislite da pretjerujem? Vjerujte da ne. U stvarnosti sam ovakvih vjenčanica vidjela jako puno i na našim prostorima to je najtraženiji model vjenčanice.

Možda sam malo okrutna i kritična prema tradicionalnim mladenkama,ali mislim da si to mogu dozvoliti jer sam i ja bila jedna od tradicionalnih mladenki,tako da govorim iz vlastitog iskustva. Suprug mi je talijan,tako da je to bio mix talijanske i hrvatske tradicije.Zamislite samo koja je to show bio!

Od mog vjenčanja je prošlo 15 godina i nikada ne bih više izabrala takav tip vjenčanja.Puno truda,vremena,novca,organiziranja,a tek koliko stresa….Pozitivno je da se sve više današnjih mladenki odlučuju za neke druge opcije,prkoseći tradiciji i stvarajući neka svoja pravila.

Svaka vjenčanica se izrađuje prema mjerama mladenki i prilagođuje njihovim željama. Svakoj mladeniki se pristupa individualno,stoga je potrebno rezervirati svoj termin putem maila: info@martinafelja.com ili na 091 7364841.

By | 2020-02-05T10:14:32+01:00 February 5th, 2020|0 Comments

Leave A Comment

Nazovi Odmah