//IDEALAN MODEL VJENČANICE PREMA TJELESNOJ GRAĐI

IDEALAN MODEL VJENČANICE PREMA TJELESNOJ GRAĐI

Često se desi da model koji se mladenki sviđa ne odgovara njenoj tjelesnoj građi.Zbog toga je važno biti svjestan svojih prednosti i mana kako bi što vještije uspjeli prikriti nedostatke i staviti prednosti u prvi plan.
Ukratko ćemo proći tri bazične tjelesne građe.

Pjesčani sat

Riječ je o najproporcijonalnijoj i najžestvenijoj građi kojoj stoje svi krojevi.Definitivno figura koja se ne bi trebala prikrivati nego istaknuti najženstvenije dijelove-grudi,struk i bokove,a za to je idealna vjenčanica sirena kroja koja je uska od grudi pa sve do kraja bedara te se od koljena počinje širiti.

Kruška (tip građe gdje su naglašeni bokovi)

Ovoj građi također pristaje sirena kroj,ali pod uvjetom da se haljina počinje širiti već od polovice bedara kako se bokovi ne bi isticali nego “stopili” sa širinom i padom haljine.
Ovoj građi također pristaje i haljina A kroja te klasična krinolina koja će istaknuti struk i grudi i u potpunosti sakriti bokove.

Jabuka(tip građe gdje je naglašen trbuh)

U ovom slučaju preporučam staviti naglasak na dekolte koji možemo naglasiti V ili srcolikim izrezom.Momentalno vrlo popularni modeli “off shoulder” haljine začiniti će haljinu ženstvenošću i zavodljivošću.
Ovoj građi također pristaje i A kroj haljine.

Trudnice

Nikako ne želim zapostaviti i trudnice.Ovdje se naravno radi o naglašenim grudima i trbuhu.
U ovom slučaju ne dolaze u obzir haljine rezane u struku.Haljine mogu biti uske da se vidi trbušćić,ali uglavnom se trudnice odlučuju za haljine Empire kroja,odnosno haljine rezane ispod grudi,koje se ispod grudi na dole šire.

By | 2018-04-06T17:32:21+02:00 April 6th, 2018|0 Comments

Leave A Comment

Nazovi Odmah